Bio Kikerherned 500g

3.66

KOOSTIS: 100% kikerhernes.
Hoida kuivas.
PAKENDAJA: BiOrganik Online Kft. 1097 Budapest
PÄRITOLU: Türgi
Tooraine on kontrollitud mahepõllumajandusest.

 

Kirjeldus

Kasutamine.

Küpseid kikerherneid võib kuumutada või süüa külmana salatiteshautada, jahvatada jahuks. Portugalis kasutatakse kikerhernest suppides, Hispaanias aga tihedamini külmalt erinevates salatites ja toidus nimega tapas.

 

Kikerhernest kasutatakse ka karride valmistamisel ning on kõige populaarsem taimetoitlaste seas Indias, Pakistanis, Bangladeshis ja Suur Britannias.

Paljud populaarsed toidud India köögis on tehtud kikerherne jahust nagu näiteks Mirchi Bajji ja Mirapakaya bajji Telugu.

Guasanas on Mehhiko kikerherne retsept milles oad keedetakse soolatud vees.

Kuivatatud kikerherned vajavad pikemat küpsetamisaega (1-2 tundi) kuid pudnevad kergelt kui küpsetatakse kauem. Kui leotada 12-24 tundi enne kasutamist võtab küpsetamine aega umbes 30 minutit.

 

Retsept

Hummus nime kannab Vahemere maades populaarne kikerhernemääre, mis valmib 5 minutiga. Kui sõbrad külla tulevad, on tore pakkuda hummust koos röstitud saia või näkileivaga eelroaks.

Valmistusaeg: kuni 20 min

Kogus: 4 portsjonit

Loputa kikerherned rohke veega ja nõruta. Püreesta herned köögikombainis. Lisa jämedalt hakitud küüslauk, sidrunist pressitud mahl ja maitseained, sega läbi. Seejärel lisa õli ja tahiini, sega ühtlaseks. Serveeri kohe või pane külmkappi, kus hummus säilib nädala.

400g kikerherneid

2 suurt küüslaugu küünt

1 väike sidrun

1 tl tšillipulbrit

1 tl karrit

1 tl jahvatatud paprikat

1 tl soola

0,5 tl musta pipart

1 dl oliiviõli

1 spl tahiinit (seesamipastat)

Arvustused

Tooteülevaateid veel ei ole.

Arvustust saavad kirjutada ainult need sisseloginud kasutajad, kes on antud toote ostnud.