Kasulikud piparkoogid (gluteeni- ja kaseiinivabad)
Komponendid:
- 8 supilusikat kookosõli (sulatatud)
- 100g rafineerimata roosuhkrut või kookossuhkrut
- 3 tassi mandli– või kookosjahu
- 1/2 teelusikat vürtsi
- 1 teelusikas jahvatatud ingverit
- 1/2 teelusikat jahvatud nelki
- 1/2 teelusikat kaneeli
- 1/8 teelusikat himaalaja soola
- 1 teelusikas söögisoodat
Valmistamine
- Sega kokku jahu, sool, sooda ja vürtsid. Seejärel lisa ülejäänud komponendid. Sega kuni oled saanud ühtlase palli ja see ei ole liiga kleepuv. Vajadusel lisa jahu juurde.
- Pane tainas 30 minutiks jahedasse.
- Kuumuta ahi 180 kraadini.
- Puista tööpinnale jahu ja hakka selle peal tainast laiali rullima.
- Tee soovitud kujundid ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
- Küpseta 10 minutit või kuni ääred muutuvad pruunikaks
- Erilist krõbedust saate tekitada, kui panete ahju nüüd 80 kraadile ja lasete piparkookidel veel umbes 20 minutit ahjus olla
Jahuta ja serveeri!